Προγνωστικά

Μάλμε – Ουνιόν Βερολίνου: Όλα για όλα

on

Μάλμε – Ουνιόν Βερολίνου (19:45): Αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική του Group D στο ‘Eleda Stadion’. Έχει χαρακτήρα τελικού για τις δύο ομάδες, καθώς το αποτέλεσμα θα κρίνει εν πολλοίς την παρουσία τους στη φετινή διοργάνωση. Η Μάλμε ηττήθηκε 0-2 στην πρεμιερα του ομίλου από τη Μπράγκα. Ακολούθως πήγε στην έδρα της Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ, έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της. Προηγήθηκε δύο φορές, προδόθηκε από την άμυνα και τον πανικό της και δέχθηκε δύο γκολ στο διάστημα 69′-71′ για να ηττηθεί με το τελικό 3-2. Ουραγός του ομίλου, χωρίς βαθμό και με γκολ 2-5. Δίνει τη μάχη της στην Allsvenskan, ρεαλιστικά μόνο για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Είναι 4η με 41 βαθμούς (όσους και οι Κάλμαρ, ΑΪΚ), στο -2 από την 3η Χάμαρμπι και στο -7 από τις πρωτοπόρους Γιουργκόρντεν, Χάκεν. Μόισαντερ, Νάλιτς, Πένα και Σιμπί είναι εκτός μάχης.

Χωρίς βαθμούς και η Ουνιόν Βερολίνου, που δεν έχει σκοράρει στα δύο πρώτα ματς της στο Group D. Στην πρεμιέρα ηττήθηκε 0-1 εντός έδρας από την Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ, την δεύτερη αγωνιστική υπέκυψε στην Πορτογαλία με το ίδιο σκορ απέναντι στη Μπράγκα. Όπως και η Μάλμε, έτσι και αυτή δεν έχει περιθώριο για άλλες απώλειες. Μετά από οκτώ παιχνίδια στη Bundesliga, η ομάδα του Βερολίνου οδηγεί την κούρσα της κορυφής με 17 βαθμούς. Μετά την πρώτη ήττα της σεζόν ωστόσο στο πρωτάθλημα, απέκτησε συγκάτοικο αφού την ‘έπιασε’ η Φράιμπουργκ. Μπάουμγκαρτλ, Ματσιεγέφσκι και Μόβαλντ είναι τραυματίες, τιμωρημένος ο Μίτσελ.

Μάλμε – Ουνιόν Βερολίνου (19:45): Περίεργη σεζόν για τη Μάλμε, με μπόλικα σκαμπανεβάσματα, επιτυχίες αλλά και κακές στιγμές. Είναι σοβαρή ομάδα, καλή στο physical game, πεισματάρα αλλά όχι με τόση ποιότητα όσο στο παρελθόν. Δεν εντυπωσιάζει μεσοεπιθετικά αλλά βρίσκει τις λύσεις, το παλεύει στα μετόπισθεν χωρίς όμως να πείθει για την αποτελεσματικότητα της. Η Ουνιόν Βερολίνου μάλλον αδικείται από το ‘μηδέν’, τόσο σε βαθμούς όσο και σε ενεργητικό τερμάτων. Συμπαγής, πιστή στο πλάνο, δεν αφήνει τον ενθουσιασμό της να την παρασύρει και διατηρεί υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης στη μεγαλύτερη διάρκεια των αγώνων. Κυνική στον τρόπο που επιτίθεται, σοβαρή στην ανασταλτική της λειτουργία.

Το ερώτημα και για τις δύο είναι ένα: πόσα μπορούν να θυσιάσουν στο πρωτάθλημα για να δώσουν την απαιτούμενη προσοχή στην Ευρώπη; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, το σίγουρο όμως είναι ότι η Ουνιόν Βερολίνου διαθέτει περισσότερες λύσεις σε βάθος ρόστερ. Στοιχείο που μπορεί να παίξει τον ρόλο του. Ανώτερη η γερμανική ομάδα, πιο έμπειροι οι Σουηδοί, ίδια η ανάγκη τους για το τρίποντο. Ελαφρύ προβάδισμα για την Ουνιόν Βερολίνου και θα πάμε στοίχημα με το combo X2 & over 1,5 γκολ στο 1.73.

About Χριστοφής

Recommended for you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *