Προγνωστικά

Μαρσέιγ – Άιντραχτ: Γκολ υπό τον φόβο της ήττας

on

Μαρσέιγ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης (22:00): Για την 2η αγωνιστική του Group D της διοργάνωσης η αναμέτρηση στο «Velodrome». Η Μαρσέιγ στάθηκε πολύ καλά για ένα ημίχρονο στο Λονδίνο. Η εκτός έδρας πρεμιέρα απέναντι στην Τότεναμ ήταν εκ προοιμίου δύσκολη και έγινε ακόμη πιο ζόρικη όταν αποβλήθηκε ο Εμπεμπά στο 47′. Άντεξε για μισή ώρα με παίκτη λιγότερο, λύγισε στο φινάλε με τα δύο γκολ του Ρισάρλιζον να υπογράφουν την ήττα. Φιλοδοξεί να περάσει στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης, επομένως τα παιχνίδια που θα δώσει εντός έδρας στον όμιλο έχουν διπλή σημασία. Πιστοποίησε την εξαιρετική της εικόνα στη Ligue 1 με το 2-1 επί της Λιλ, εξακολουθεί να μοιράζεται την κορυφή με την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ μαζί με τους Παριζιάνους και τη Λανς είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες στην κατηγορία. Ο τιμωρημένος Εμπεπά και ο τραυματίας Ρουίθ οι δύο απουσίες για την ομάδα του Τούντορ.

Δεν είναι καθόλου εύκολο για την Άιντραχτ να υπηρετήσει τις προσδοκίες που δημιούργησε πέρσι με την κατάκτηση του Europa League. Ήδη η πρεμιέρα αποδείχθηκε εφιαλτική, καθώς έπεσε θύμα της Σπόρτινγκ Λισαβώνας και ηττήθηκε 0-3 στη Φρανκφούρτη. Έχει προβλήματα και στην Bundesliga, όπου μετά την εντός έδρας ήττα (0-1) από τη Βόλφσμπουργκ έμεινε στην 11 θέση με 8 βαθμούς μετά από έξι αγωνιστικές. Άλλαξε σημαντικά το ρόστερ της, που παραμένει ποιοτικό αλλά χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Μπούτα, Λενζ, Ρόντε και Τουρέ είναι εκτός μάχης, αμφίβολος ο Ονγκουένε.

Μαρσέιγ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης (22:00): Ο Τούντορ έχει καταφέρει να αλλάξει κυρίως τη νοοτροπία της Μαρσέιγ. Παρουσιάζει μια ομάδα που δεν μας είχε συνηθίσει στη σοβαρότητα, ούτε την αγωνιστική συνέπεια. Στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν φέτος. Το σχήμα με τριάδα στην άμυνα λειτουργεί, ανασταλτικά οι Φωκαιείς είναι αξιόπιστοι σε γενικές γραμμές. Και την ίδια στιγμή έχουν καλή οργάνωση, τεχνική, ταχύτητα και υπομονή από τη μέση και μπροστά. Με υψηλά ποσοστά δημιουργία και εκτέλεσης. Η Άιντραχτ ακόμη ψάχνεται. Είναι ασύνδετη, έχει αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές της και δεν βρίσκει για την ώρα σημεία αναφοράς στο παιχνίδι της. Η ατομική ποιότητα την βοηθά να φτάνει σχετικά εύκολα σε θέση βολής, ανασταλτικά ωστόσο είναι εξαιρετικά ευάλωτη.

Μετά και τα αποτελέσματα της πρεμιέρα, το ματς στη Μασσαλία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία για Μαρσέιγ και Άιντραχτ. Οι γηπεδούχοι είναι φαβορί, όμως το άναρχο στυλ των φιλοξενούμενων μπορεί να τους αποσυντονίσει. Μοιάζει πολύ δύσκολο να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της η Άιντραχτ, επομένως αν θέλει αποτέλεσμα ξέρει πως οφείλει να σκοράρει. Και μπορεί να το κάνει, βοηθώντας σε ένα ματς ρυθμού και φάσεων μπροστά από τις δύο εστίες. Θα πάμε στοίχημα με το Goal/Goal & over 2,5 στο 2.10.

About Χριστοφής

Recommended for you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *