Προγνωστικά

Νορθάμπτον – Μάνσφιλντ: Με θέληση για τον τελικό

on

Νορθάμπτον – Μάνσφιλντ (21:45): Ρεβάνς της ημιτελικής φάσης των playoffs ανόδου στο ‘Sixfields Stadium’. Ισορροπημένο το πρώτο ματς, με τη Νορθάμπτον ωστόσο να εμφανίζεται φλύαρη επιθετικά και να πληρώνει στο αμυντικό της σάστισμα σε δύο περιπτώσεις. Βρέθηκε για τα καλά με την πλάτη στον τοίχο, πριν μειώσει με τον Κοΐκι στο 61′ και περιορίσει την ήττα στο ένα γκολ. Τα αποτελέσματα στις έξι τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου δείχνουν πως είναι σε καλή κατάσταση, καθώς έτρεξε ένα αήττητο σερί έξι αγώνων με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Τερμάτισε την 4η θέση με 80 βαθμούς και έχασε την απευθείας άνοδο στην ισοβαθμία με την Μπρίστολ Ρόβερς. Είχε πάντως το μικρότερο παθητικό τερμάτων στην κατηγορία.

Η Μάνσφιλντ φτάνει στη ρεβάνς με προβάδισμα, μετά τη νίκη της με 2-1 στο πρώτο ματς. Συγκεντρωμένη, κυνική και αποτελεσματική στις ευκαιρίες που δημιούργησε, σκόραρε δύο τέρματα μέχρι το 32′ με πρωταγωνιστή τον Μπόουερι (γκολ και ασίστ). Δέχθηκε πίεση στο δεύτερο ημίχρονο και μαζί το γκολ που κάνει πιο δύσκολο το έργο της στο ‘Sixfields’. Τερμάτισε στην 7η θέση του πρωταθλήματος και πήρε το τελευταίο εισιτήριο των playoffs. Βρέθηκε ωστόσο μόλις στο -3 από την απευθείας άνοδο και με λιγότερο καλύτερο φινάλε θα μπορούσε να τα καταφέρει. Πάντως η παρουσία της και μόνο στη διαδικασία συνιστά υπέρβαση, αφού τους πρώτους δύο μήνες της σεζόν είχε βρεθεί περισσότερο κοντά στην ουρά παρά στις πρώτες θέσεις. Αποδείχθηκε πολύ δυνατή εντός έδρας και πλήρως ανταγωνιστική στα εκτός.

Νορθάμπτον – Μάνσφιλντ (21:45): Η Νορθάμπτον έβγαλε μια σταθερότητα όλη τη σεζόν. Δεν είχε σημαντικές μεταπτώσεις στην απόδοση της και κατάφερε να δείξει χαρακτήρα, χάνοντας στις λεπτομέρειες την απευθείας άνοδο. Συμπαγής ομάδα, πειθαρχημένη, με υπομονή στο παιχνίδι της και δίχως διάθεση για περιττά ρίσκα. Σοβαρή στα μετόπισθεν, μεθοδική μεσοεπιθετικά, βρίσκει συνήθως λύσεις χωρίς να εντυπωσιάζει. Η Μάνσφιλντ είναι περισσότερο τολμηρή στο χορτάρι. Πότε σε σχηματισμό 4-4-2 με ρόμβο, πότε με τρεις χαφ στην ευθεία και 4-3-1-2, ο κανόνας θέλει δύο φορ στο βασικό σχήμα. Έχει καλή κυκλοφορία μπάλας, σωστές αποστάσεις και συνήθως εμφανίζεται συνεπής στη δημιουργία. Ανασταλτικά ωστόσο βγάζει μια αφέλεια και συχνά παρουσιάζει κενά.

Η Νορθάμπτον έπεισε περισσότερο στη διάρκεια της σεζόν. Όμως τα playoffs είναι μια διαφορετική κατάσταση, που απαιτεί πνευματική ετοιμότητα, θάρρος και αποφασιστικότητα. Στοιχεία που έβγαλε σε μεγαλύτερο βαθμό η Μάνσφιλντ. Όλα δείχνουν πως η ρεβάνς με φόντο τον τελικό θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Οι διαφορές των ομάδων είναι μικρές και είναι δύσκολο να χάσει δεύτερο σερί ματς η Νορθάμπτον από ομάδα ίδιας δυναμικής, όμως την ίδια στιγμή η Μάνσφιλντ μοιάζει πραγματικά έτοιμη για τα playoffs. Ματς για γερά νεύρα και θα πάμε στοίχημα με το με το goal/goal στο 1.95.

About Χριστοφής

Recommended for you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *