Προγνωστικά

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Με στόχο το 1-0

on

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (21:00): Ο πρώτος τελικός ανάμεσα στις δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια είναι και πάλι γεγονός μετά από τέσσερα χρόνια. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ της Stoiximan Basket League που ως γνωστό κρίνονται στις τρεις νίκες. Ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί σε εναλλάξ παιχνίδια με τον δεύτερο αγώνα να είναι την Τρίτη στο ΟΑΚΑ. Στο στοίχημα φαβορί είναι οι «ερυθρόλευκοι», αλλά πάντα τα ντέρμπι είναι ιδιαίτερα και θα επιλέξουμε μία όσο το δυνατόν πιο ασφαλή επιλογή.

Προγνωστικά Μπάσκετ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (21:00): Αν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα επηρεαστούν από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που τους θέλει σίγουρα πρωταθλητές, δεν αποκλείεται να βρεθούν προ εκπλήξεων. Ο Παναθηναϊκός έχει μέτριο αγωνιστικό πρόσωπο, αλλά έχει εμπειρία και «βάρος» φανέλας, αν όχι να κάνει πάρει τον τίτλο, να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Ασφαλώς περισσότερο θα κριθεί η σειρά από την κατάσταση των γηπεδούχων, όμως στο αποψινό πρώτο ματς περιμένω μεν νίκη τους, αλλά με δυσκολία. Όχι μόνο λόγω της πόλωσης και της συσπείρωσης που επιχειρούν οι «πράσινοι» με εξωαγωνιστικά θέματα, αλλά και με βάση την πίεση που είναι με τους «ερυθρόλευκους».

Παράλληλα, οι «πράσινοι» έχουν ρυθμό καθώς έπαιζαν αγώνα και μάλιστα κρίσιμο με την Λάρισα μέχρι την Τετάρτη και ο Ολυμπιακός μόνο προπονήσεις. Αυτό, μπορεί να έχει επηρεάσει την εξαιρετική φόρμα που έδειξε στα τρία παιχνίδια με τον Προμηθέα. Αγωνιστικά θα έχουν και οι δύο ομάδες διαθέσιμους όλους τους παίκτες τους και μένει να δούμε τι καινούργιο τρικ θα εφαρμόσουν, σε σχέση με τα πέντε φετινά παιχνίδια τους, όπου ο Ολυμπιακός μετράει τέσσερις νίκες, όλες συνεχόμενες. Θα ανεβάσω λίγο το υπέρ των φιλοξενούμενων χάντικαπ και θα ποντάρω στο να ηττηθούν το πολύ με δώδεκα πόντους διαφορά.

Το 1-0 άλλωστε είναι το ζητούμενο απόψε και όχι η διαφορά στο σκορ. Σε ότι αφορά την παραγωγικότητά τους, θεωρώ πως το παιχνίδι θα είναι πολύ πιο «κλειστό» και θα κριθεί το πολύ στους 85 πόντους ο νικητής. Και ίσως να λέω και πολλού με βάση την προϊστορία των τελικών και τα νεύρα που υπάρχουν ιδιαίτερα στα πρώτα ματς. Πάμε στοίχημα με «διπλό» στους +12,5 πόντους, μαζί με under 168,5 στο σύνολο, που πληρώνει στο πολύ καλό 1.96.

About Χριστοφής

Recommended for you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *