Προγνωστικά

Τρόμσο – Βαλερένγκα: Να το… ανοίξουν

on

Τρόμσο – Βαλερένγκα (20:00): Πονηρή αναμέτρηση στο ‘Alfheim Stadion’. Προβληματικό και δυσανάγνωστο το ξεκίνημα της Τρόμσο. Ηττήθηκε εκτός από την Οντ, επικράτησε 2-1 της Χαμ Καμ, πήρε βαθμό στο Άαλεσουντ, διασύρθηκε (2-5) εντός από τη Σάρμπσμποργκ και έμεινε στο 1-1 στην έδρα της Γιερβ. Με 5 βαθμούς είναι 14η, στη θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής, αλλά ακόμη είναι νωρίς. Χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς της για την ώρα, το γεγονός πως έχουν σημειωθεί συνολικά 18 τέρματα σε πέντε παιχνίδια της.

Με σκαμπανεβάσματα αλλά σίγουρα πιο πειστική η εικόνα της Βαλερένγκα. Με εξαίρεση τη συντριβή (5-1) εκτός έδρας από τη Μπόντο Γκλιμτ, στα άλλα τέσσερα παιχνίδια της είχε ικανοποιητική παρουσία. Νίκησε Χάουγκεσουντ και Γιερβ οριακά, πέρασε σχετικά εύκολα από την έδρα της Σάντιεφορντ και το πάλεψε στην ήττα της πρεμιέρας από τη Μόλντε. Με 9 βαθμούς είναι 4η, στο -1 από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια αλλά και στο -6 από την πρωτοπόρο Βίκινγκ, έχοντας ωστόσο ένα ματς λιγότερο.

Τρόμσο – Βαλερένγκα (20:00): Απρόβλεπτη στην αρχή της σεζόν η Τρόμσο. Έχει επιλέξει ένα run and gun τρόπο παιχνιδιού, που για την ώρα δεν της βγαίνει. Και αυτό γιατί ενώ σκοράρει με συνέπεια, την ίδια στιγμή είναι κάκιστη ανασταλτικά και δίνει την εντύπωση πως κινδυνεύει σε κάθε κατεβασιά του αντιπάλου. Η Βαλερένγκα είναι σαφώς πιο ισορροπημένη. Προσπαθεί να ελέγξει τον ρυθμό και να κρύβει τις αδυναμίες της. Με εξαίρεση το ματς με τη Μπόντο, τα καταφέρνει. Αποτελεσματική από τη μέση και μπροστά, βρίσκει τρόπο να εκμεταλλεύεται την ταχύτητα της. Στα μετόπισθεν έχει πάντως κενά.

Με βάση τα έως τώρα πεπραγμένα, δεν βγάζει και πολύ νόημα το γεγονός ότι η Τρόμσο προσφέρεται σε τιμές φαβορί και η Βαλερένγκα προσφέρεται σε αποδόσεις που αγγίζουν το 3.00… Ίσως οι πλατφόρμες να βλέπουν κάποιο στρίψιμο φόρμας, αλλά όλα αυτά είναι θεωρητικά. Σε κάθε περίπτωση -και με το δείγμα να είναι ακόμη μικρό και μη ασφαλές- θα αποφύγουμε την επιλογή σημείου. Με βάση τη συμπεριφορά τους θα πάμε στοίχημα με το goal/goal & over 2,5 στο 2.00.

About Χριστοφής

Recommended for you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *