Προγνωστικά

Άσκολι – Μπενεβέντο: Κρίνονται πολλά

on

Άσκολι – Μπενεβέντο (21:30): Αναμέτρηση νοκ-άουτ. Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ακολουθεί ημίωρη παράταση. Αν δεν υπάρξει νικητής στα 120 λεπτά, τότε την πρόκριση για την επόμενη φάση των playoffs παίρνει η ομάδα με την υψηλότερη κατάταξη στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Εν προκειμένω η Άσκολι, που ολοκλήρωσε την προσπάθεια της στην 6η θέση με 65 βαθμούς. Είναι και σε καλή κατάσταση, καθώς έτρεξε ένα αήττητο σερί πέντε αγώνων στο φινάλε, με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Μέτρησε συνολικά 19Ν-8Ι-11Η, με γκολ 52-42.

Η Μπενεβέντο είχε σταθερά καλή παρουσία σε όλη τη διάρκεια της περιόδου, θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη και την απευθείας άνοδο αλλά ‘κλάταρε’ στην τελική ευθεία. Είναι χαρακτηριστικό πως στα πέντε τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου πήρε μόλις τρεις βαθμούς, στη νίκη επί της Πορτενόνε. Έχασε από τη Κοζέντσα αλλά και τα τρία πιο πρόσφατα κόντρα σε Τερνάνα, Μόντσα και ΣΠΑΛ. Τερμάτισε στην 7η θέση με 63 βαθμούς και ρεκόρ 18Ν-9Ι-11Η, με γκολ 62-39.

Άσκολι – Μπενεβέντο (21:30): Η Άσκολι διατήρησε ένα καλό προφίλ μέσα στη χρονιά, περιόρισε τα σκαμπανεβάσματα της και χρειάστηκε να πάρει το 100% από το ρόστερ κάνοντας μια μικρή υπέρβαση. Στο φινάλε έμοιαζε και απελευθερωμένη, πετυχαίνοντας νίκες και ανεβάζοντας την αυτοπεποίθηση της. Ικανοποίησε γενικά με την επιθετική της συμπεριφορά, έδειξε όμως και ευάλωτη στην άμυνα. Χαρακτηριστικά, είχε το μεγαλύτερο παθητικό στην πρώτη 8άδα της βαθμολογίας. Η Μπενεβέντο ήταν καλύτερη συνολικά μέχρι και λίγο πριν την τελική ευθεία. Είχε την ευκαιρία να ηρεμήσει τις τελευταίες μέρες και να αναδιοργανωθεί. Εξαιρετική από τη μέση και μπροστά, με την κορυφαία επιθετική συγκομιδή της κατηγορίας, με κενά στην ανασταλτική της λειτουργία.

Απόλυτα μοιρασμένες -και σωστά- οι αποδόσεις, αποτυπώνουν την ισορροπία σε αυτό το ζευγάρι. Συγκροτημένη, με συγκεκριμένο ταβάνι αλλά πεισματάρα και σε φόρμα η Άσκολι. Καλύτερη συνολικά, με μεγαλύτερη ποιότητα αλλά και εξόχως προβληματικές εμφανίσεις εσχάτως η Μπενεβέντο. Όμως τώρα η λογική των αγώνων αλλάζει, με την εμπειρία και τη γκάμα λύσεων στα ρόστερ να παίζει σημαντικό ρόλο. Πιο ‘ψημένη’ σε τέτοιες καταστάσεις η Μπενεβέντο, έχει ένα μικρό προβάδισμα αλλά και δύσκολο έργο. Θα πάμε στοίχημα με το combo Χ2 & over 1,5 γκολ στο 1.95.

About Χριστοφής

Recommended for you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *