Προγνωστικά

Βερόνα – Τζένοα: Πιο κλειστά στην αρχή

on

Βερόνα – Τζένοα (19:30): Αναμέτρηση για την 31η αγωνιστική στο ‘Marcantonio Bentegodi’. Θετικό το πρόσημο της Βερόνα στη διάρκεια της σεζόν. Ξεμπέρδεψε από νωρίς με τα χαμηλά της βαθμολογίας, έπαιξε ποδόσφαιρο και κατάφερε να πορευτεί δίχως κανένα άγχος. Το ερώτημα για τη συνέχεια είναι ο τρόπος που θα αντιμετωπίσει τα ματς. Και αυτό διότι δεν έχει πλέον αντικειμενικό στόχο. Είναι στην 10η θέση με 42 βαθμούς και το ρεκόρ της φτάνει τις 11Ν-9Ι-10Η με γκολ 55-47. Για την αναμέτρηση με τη Τζένοα αντιμετωπίζει κάμποσα προβλήματα. Νταβίντοβιτς, Πάντουρ και Ρέτσος είναι τραυματίες, αμφίβολοι και οι Ντεπάολι, Φραμπότα, Λασάνια, Βελόσο.

Η Τζένοα κάνει μια συγκινητική προσπάθεια για να μείνει στην κατηγορία. Για πολύ καιρό είναι εντός ζώνης υποβιβασμού, αλλά πλέον βρίσκεται σε απόσταση βολής από τη γραμμή σωτηρίας. Είναι 18η με 22 βαθμούς, στο -3 από την Κάλιαρι. Από τα τέλη Γενάρη έχει χτίσει ένα ιδιαίτερο αήττητο σερί. Και αυτό γιατί έκανε επτά συνεχόμενες ισοπαλίες πριν κερδίσει 1-0 την Τορίνο πριν τη διακοπή! Στα οκτώ αυτά ματς κράτησε απαραβίαστη την εστία της έξι φορές. Το ρεκόρ της μεταφράζεται συνολικά σε 2Ν-16Ι-12Η με γκολ 23-47. Τιμωρημένος ο Όστιγκαρντ, αμφίβολοι οι Μπούκσα, Καμπιάσο, Τσιμπόρα και Βανόισντεν.

Βερόνα – Τζένοα (19:30): Η Βερόνα είναι ομάδα… έξω καρδιά. Μπαίνει στο γήπεδο για να το ευχαριστηθεί. Αρέσκεται σε up tempo παιχνίδι, δεν την ενδιαφέρει η σκοπιμότητα, βγάζει πολλούς παίκτες στην επίθεση και σκοράρει με μεγάλη άνεση. Πληρώνει το τίμημα της φιλοσοφίας της στα μετόπισθεν, όπου δέχεται γκολ πολύ εύκολα. Η Τζένοα άλλαξε λογική, το έριξε στη βαθμοθηρία και βλέπει φως στο τούνελ. Δεν είχε και άλλη επιλογή, ό,τι κι αν είχε δοκιμάσει προηγούμενως δεν έβγαινε. Πλέον δεν ρισκάρει τίποτα στο γήπεδο, είναι αφοσιωμένη στην ανασταλτική λειτουργία και απλά περιμένει τις στιγμές της μπροστά.

Σίγουρα η Βερόνα είναι καλύτερη ομάδα και φτάνει στο ματς δίχως πίεση. Όμως η Τζένοα έχει το κίνητρο, την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση που της χαρίζει το αήττητο σερί της. Δεδομένα θα δούμε τη γηπεδούχο να επιτίθεται και τη φιλοξενούμενη να αμύνεται. Υπό διαφορετικές συνθήκες θα πηγαίναμε βουρ στο 1.90 του φαβορί, τώρα θα κάνουμε παιχνίδι με το χρόνο. Και θα πάμε στοίχημα με την επιλογή να σημειωθεί το πρώτο γκολ του αγώνα μετά το 28′ στο 2.02.

About Χριστοφής

Recommended for you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *