Προγνωστικά

Γουέστ Χαμ – Άιντραχτ: Ξέρει τι να περιμένει

on

Γουέστ Χαμ – Άιντραχτ (22:00): Πρώτη αναμέτρηση για τις δύο ομάδες στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η Γουέστ Χαμ ίσως και να μην είχε κατά νου ότι θα φτάσει τόσο μακριά. Όμως τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Απέκλεισε την πολυνίκη του θεσμού Σεβίλλη στην φάση των 16 και ξεπέρασε το εμπόδιο της Λυών με τρομερό ‘διπλό’ 0-3 στη ρεβάνς της Γαλλίας. Έτσι όπως διαμορφώνεται η μάχη των ευρωπαϊκών εισιτηρίων στην Premier League, τα ‘σφυριά’ οφείλουν να δώσουν ακόμη μεγαλύτερο βάρος στο Europa League που τους προσφέρει προοπτική για… μεγαλεία. Ντιόπ, Ογκμπόνα και Ζουμά αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού και δεν θα βρίσκονται στη διάθεση του Μόγες.

Η Άιντραχτ πήρε την πρωτιά στον όμιλο με τον Ολυμπιακό, απέκλεισε την Μπέτις στους 16 και σόκαρε την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά! Ελάχιστες τις έδιναν ελπίδες μετά την κλήρωση και πολύ περισσότερο μετά το 1-1 στην Φρανκφούρτη. Όμως η γερμανική ομάδα είχε ονειρική παρουσία στη ρεβάνς της Βαρκελώνης, επικράτησε με 2-3 και πήρε μια ιστορική πρόκριση. Όλο το βάρος της φετινής σεζόν έχει πέσει πλέον στην Ευρώπη, καθώς οι ελπίδες της για συμμετοχή σε διοργάνωση της UEFA μέσω πρωταθλήματος εξανεμίστηκαν. Οι τιμωρημένοι Γιάκιτς και Εντικά, με τον τραυματία Ραμάι είναι εκτός μάχης. Αμφίβολοι οι Ιλσάνκερ και Λενζ.

Γουέστ Χαμ – Άιντραχτ (22:00): Η συνολική εικόνα της Γουέστ τη φετινή σεζόν είναι κάτι παραπάνω από θετική. Έχει αλλάξει επίπεδο την τελευταία τριετία, βελτιώνεται αγωνιστικά και πνευματικά, έχει βρει τον τρόπο να πρωταγωνιστεί. Μαθαίνει ξανά να διαχειρίζεται καταστάσεις που είχε χρόνια να ζήσει και φυσιολογικά παρουσιάζει κάποια σκαμπανεβάσματα. Διαθέτει ποιότητα και λύσεις από τη μέση και μπροστά, διακρίνεται ωστόσο από αστάθεια στα μετόπισθεν. Η Άιντραχτ είναι περίεργη υπόθεση. Ξεκίνησε με μπόλικη γκρίνια και προβληματικές εμφανίσεις τη σεζόν. Μέσω της Ευρώπης βρήκε σιγά ρυθμό, πατήματα και αυτοπεποίθηση. Σίγουρα δεν είναι η περσινή ομάδα, αλλά παραμένει ποιοτική και πολύ επικίνδυνη. Παίζει καλά τις αντεπιθέσεις και ξέρει να πιάνει… κορόιδα ομάδες που κάνουν παιχνίδι κατοχής. Έχει ποιοτικές μονάδες μεσοεπιθετικά, αλλά είναι επιρρεπής στο λάθος ανασταλτικά.

Η Γουέστ Χαμ είναι πιο συμπαγής ομάδα και παίζει σε υψηλή ένταση. Επιπλέον, θα είναι υποψιασμένη μετά το πάθημα της Μπαρτσελόνα ενώ το κίνητρο της πλέον είναι πολύ μεγάλο. Το ίδιο φυσικά ισχύει για την Άιντραχτ, που έπαιξε όμως το χαρτί του αιφνιδιασμού στη Βαρκελώνη και θα πρέπει να σκαρφιστεί κάτι επιπλέον για το Λονδίνο. Πηγαίνοντας σε ένα παιχνίδι πρωτοβουλίας μεν αλλά δίχως ρίσκα, τα ‘σφυριά’ έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα και μπορούν να πάνε με προβάδισμα στη ρεβάνς. Θα πάμε στοίχημα με το combo 1 & under 4,5 γκολ στο 2.15.

About Χριστοφής

Recommended for you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *