Προγνωστικά

Ιταλία – Ουγγαρία: Μπορεί το 1.98

on

Ιταλία – Ουγγαρία (21:45): Για την 2η αγωνιστική του Group C της πρώτης κατηγορίας η αναμέτρηση στην Τσεζένα. Με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης η Ιταλία. Εντούτοις κατάφερε να εμφανιστεί ανταγωνιστική απέναντι στη Γερμανία, κατακτώντας τον βαθμό της ισοπαλίας μετά το τελικό 1-1 στη Μπολόνια. Η επιτυχία της κατάκτησης του Euro 2020 δεν έτυχε ανάλογης συνέχειας, με τον αποκλεισμό – σοκ από τα τελικά του Παγκσομίου Κυπέλλου 2022 να δίνει το έναυσμα για ανανέωση στο ρόστερ.

Η Ουγγαρία έκανε τη μεγάλη έκπληξη στην ‘Puskas Arena’ της Βουδαπέστης. Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σομποζλάι στο 66′ επικράτησε 1-0 της Αγγλίας και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο Nations League. Συμπλήρωσε μια εξάδα επίσημων και φιλικών αγώνων με απολογισμό τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα. Σαφή τα βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια για τους Μαγυάρους. Καταφέρνουν και παρουσιάζονται ανταγωνιστικοί κόντρα σε ανώτερους αντιπάλους.

Ιταλία – Ουγγαρία (21:45): Ο Μαντσίνι είχε προαναγγείλει την ανανέωση και το κάνει πράξη. Προσπαθεί να φτιάξει μια ομάδα κυρίως για το μέλλον, χωρίς ωστόσο να ‘πειράζει’ ιδιαίτερα τα βασικά χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας του. Μεγάλη ένταση στο παιχνίδι, καλή κυκλοφορία της μπάλας, συνοχή και σωστή οργάνωση πίσω από τη μπάλα είναι τα στοιχεία που θέλει να έχει σε υψηλό βαθμό η ‘Squadra Azzurra’. Η Ουγγαρία δεν αποχωρίζεται τη διάταξη με τρεις στόπερ, που συνήθως μεταφράζεται σε 3-4-2-1. Σκληρή ομάδα στα μετόπισθεν, δυσκολοκατάβλητη, επικίνδυνη στην κόντρα και με έμφαση στις υπεραριθμίες από το πλάι.

Στη φάση αναδιοργάνωσης που βρίσκεται η Ιταλία ενδιαφέρεται περισσότερο για το αποτέλεσμα και λιγότερο για το θέαμα. Θέλει το τρίποντο για να μείνει γερά στο κόλπο της πρώτης θέσης, να φτιάξει την ψυχολογία της και να δουλέψει για τη συνέχεια με λιγότερη πίεση. Δεν είναι εύκολη λεία η Ουγγαρία, θα το παλέψει αλλά φαντάζει τραβηγμένο το σενάριο μιας δεύτερης στη σειρά υπέρβασης. Σε ένα παιχνίδι που δύσκολα θα ανοίξει πολύ το σκορ, θα πάμε στοίχημα με το combo 1 & under 3,5 γκολ στο 1.98.

About Χριστοφής

Recommended for you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *