Προγνωστικά

Λειψία – Ρέιντζερς: Με combo στο 2.02

on

Λειψία – Ρέιντζερς (22:00): Στη Ρεντ Μπουλ Αρένα της Λειψίας η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί τη Ρέιντζερς για το πρώτο μεταξύ τους ματς για την ημιτελική φάση του Europa League. Η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Πέμπτη στο Άιμπροξ της Γλασκώβης. Οι δύο ομάδες τίθενται για πρώτη φορά αντιμέτωπες. Η Ρέιντζερς μετράει μόλις δύο νίκες σε 24 εξορμήσεις της στη Γερμανία, 13 φορές έχασε, 9 ματς έληξαν ισόπαλα. Αυτός είναι ο δεύτερος ευρωπαϊκός ημιτελικός για τη Λειψία σε μια πενταετία που συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Λειψία – Ρέιντζερς (22:00): Όλα κυλάνε σε ρυθμούς Europa League για τη Λειψία που είναι στο καλύτερο αγωνιστικό φεγγάρι της μετά από καιρό. Συμμετέχει για δεύτερη φορά σε ημιτελικό, αφού είχε πάρει μέρος και στους 4 στο Champions League τη σεζόν 2019-20. Έχει σε σούπερ κατάσταση τον Ενκουκού, ενώ στις 21 Μαΐου δίνει και τελικό στο Κύπελλο Γερμανίας. Στο τελευταίο χρονικά ματς έχασε από την Ουνιόν Βερολίνου 2-1 εντός έδρας, παρότι προηγήθηκε με τον Πόουλσεν στο 46’. Δέχτηκε την ανατροπή στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα. Πιέστηκε, δέχτηκε φάσεις, θα μπορούσε κάλλιστα να είχε δεχτεί γκολ από το πρώτο μέρος. Έχασε δίκαια, κάτι που φαίνεται και από τα xG (0,57 έναντι 1.94 των Βερολινέζων). Φαβορί βλέπει τη Ρέιντζερς ο Τεντέσκο. Τιμωρημένοι οι αμυντικοί Όρμπαν, Σιμακάν και ο χαφ Καμπλ.

Για έβδομη φορά σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης η Ρέιντζερς, με τελευταία φορά πάντως τη σεζόν 2007-08 που έχασε στον τελικό από τη Ζενίτ. Έκτοτε ακολούθησαν πολλά, χρεοκοπία, αλλαγές, αναβρασμός, υποβιβασμοί και η ομάδα χρειάστηκε να περιφέρεται στις χαμηλές κατηγορίες της Σκωτίας για χρόνια ώστε να αναγεννηθεί. Την τελευταία διετία δείχνει να έχει ανακτήσει τη χαμένη αίγλη της η οποία είχε ξεθωριάσει. Στο τελευταίο χρονικά ματς ίδρωσε για τα καλά κόντρα στη Μάδεργουελ εκτός έδρας. Προηγήθηκε στο 14’, στο 28’ βρέθηκε να παίζει με παίκτη λιγότερο, ισοφάρισε στο 35’, αλλά έως το 62’ το είχε γυρίσει σε 3-1. Η απόσταση από την πρωτοπόρο Σέλτικ είναι στους 6 βαθμούς. Ακολουθεί μάλιστα Old Firm στο Σέλτικ Παρκ την Κυριακή. Πάγια εκτός οι επιθετικοί Ρουφ και Μορέλος. Καταλυτικοί και οι δύο, ανέτοιμος ο χαφ Ράμσι. Πάγια εκτός επίσης Χελάντερ (αμυντικός) και Χάτζι (επιθετικός). Ράμσι και Ρουφ ίσως είναι έτοιμοι στη ρεβάνς.

Λειψία – Ρέιντζερς (22:00): Η Ρέιντζερς έχει τη φανέλα, αλλά η Λειψία τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει επίπεδο και έχει παραστάσεις σε υψηλότερο επίπεδο και με πιο δυνατές ομάδες. Ο Φαν Μπρόνκχορστ θα προσπαθήσει να το πάει στην υπομονή το ματς, δεν τον παίρνει να ανοίξει ο ρυθμός, όταν ο Ενκουκού είναι κίνδυνος-θάνατος. Θέλει να πάει με όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης στη Γλασκώβη και ας υποστήριξε ο Τεντέσκο σ’ ένα γνώριμο mind game πως οι Σκωτσέζοι είναι το φαβορί. Δύσκολα τα πράγματα χωρίς Ρουφ και Μορέλος. Αδιάφορες όμως και οι τιμές του άσου. Πάμε στοίχημα με το συνδυαστικό στοίχημα 1 & under 3,5 που κυκλοφορεί το 2.02.

About Χριστοφής

Recommended for you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *