Προγνωστικά

Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ: Επιστρέφει ως αντίπαλος

on

Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ (19:45): Αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική του Group G στο ‘Etihad’. Κανένα πρόβλημα για την Σίτι στην πρεμιέρα, δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει 4-0 της Σεβίλλης στην Ανδαλουσία. Αποδεικνύοντας με το καλημέρα ότι είναι το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θεση στον όμιλο. Δεν τίθεται θέμα πρόκρισης, αλλά θέλει να πάρει κεφάλι γρήγορα και να αφοσιωθεί στις υπόλοιπες υποχρεώσεις της. Παραμένει αήττητη στην Premier League μετά από έξι παιχνίδια, είναι ισόβαθμη στους 14 και την 2η θέση μαζί με την Τότεναμ και υπολείπεται ενός βαθμού της πρωτοπόρου Άρσεναλ. Δεν μπορεί να υπολογίζει στον Λαπόρτ ο Γκουαρδιόλα, Στόουνς και Γουόκερ είναι αμφίβολοι.

Εύκολο αποδείχθηκε και για την Ντόρτμουντ το ματς της πρεμιέρας. Επικράτησε 3-0 της Κοπεγχάγης στο ‘Signal Iduna Park’ και έδειξε ότι μπορεί τουλάχιστον να διεκδικήσει την δεύτερη θέση στον όμιλο. Ουσιαστικά θα μονομαχήσει με τη Σεβίλλη για το εισιτήριο της πρόκρισης. Ηχηρό το ‘χαστούκι’ από τη Λειψία πάντως, ηττήθηκε με σκορ 3-0 εκτός έδρας και έμεινε στην 5η θέση. Σε απόσταση βολής όμως από την κορυφή, μόλις στο -2 από την Ουνιόν Βερολίνου. Γεμάτο το ρόστερ αλλά πολλές οι απουσίες για τους Βεστφαλούς. Νοκ άουτ οι Μπινό-Γκίτενς, Νταχούντ, Αζάρ, Κόμπελ, Μπάουθα, δίνει τη δική του μάχη ο Αλέ.

Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ (19:45): Προφανώς δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ανάλυση για την Σίτι. Η προσθήκη του Χάαλαντ τη βοήθησε να βρει τον εκτελεστή παντός καιρού που της έλειπε, προσφέροντας μια ξεχωριστή οντότητα στην επίθεση της. Το στοίχημα για τον Γκουαρδιόλα είναι η κατάκτηση του Champions League, ωστόσο οι ‘πολίτες’ διεκδικούν το τρόπαιο σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχουν. Απαιτείται επομένως ισορροπία, ροτέισον και οικονομία δυνάμεων σε βάθος χρόνου. Η Ντόρτμουντ είναι ομάδα με ταλέντο που περισσεύει και λύσεις σε κάθε γραμμή. Ακόμη χτίζεται και δεν αποφεύγει τις κακοτοπιές, ειδικά όταν βγαίνει στην επιφάνεια η αφέλεια που την χαρακτηρίζει ανασταλτικά. Το σοβαρό πρόβλημα υγείας του Αλέ αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που Μοντέστ και Μάλεν δεν έχουν βρει ακόμη ρυθμό.

Ξεκάθαρο το φαβορί, σε τέτοιο βαθμό που το σετ δεν προσφέρει κάποια ιδιαίτερη αξία στοιχηματικά. Η Ντόρτμουντ θα το παλέψει, όμως οι πιθανότητες να φύγει με αποτέλεσμα από το ‘Etihad’ είναι λίγες. Θα βρει απέναντι της και τον Χάαλαντ, που την ξέρει πολύ καλά ως πρώην παίκτης της μέχρι πριν από λίγους μήνες. Το σημείο, τα γκολ, τα χάντικαπ, ακόμη και η επιλογή να σκοράρει ο Νορβηγός φορ είναι καλά διαβασμένα και ασύμφορα σε γενικές γραμμές. Η Σίτι θα μπει δυνατά επιχειρώντας να ξεμπερδεύει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σε συνδυασμό με τα αμυντικά κενά της Ντόρτμουντ, μπορεί να το κάνει. Στροφή σε ένα ειδικό και θα πάμε στοίχημα με το over 1,5 γκολ στο 1ο ημίχρονο σε απόδοση 1.91.

About Χριστοφής

Recommended for you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *