Προγνωστικά

Μάντσεστερ Σίτι – Σεβίλλη: Νέα κούπα

on

Προγνωστικά στοιχήματος για την αναμέτρηση ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι – Σεβίλλη, για τον τελικό του UEFA Super Cup.

Μάντσεστερ Σίτι – Σεβίλλη (22:00): Είναι ο τελικός του UEFA Super Cup και διεξάγεται στην Ελλάδα, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια, έχουμε πέναλτι. Το πρώτο Champions League της ιστορίας της, με εκείνο το 1-0 επί της Ίντερ (Ρόδρι 68’) στις 10 Ιουνίου, φέρνει τη Μάντσεστερ Σίτι στην Ελλάδα για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Μπαίνει στο παιχνίδι, στο Καραϊσκάκη, τυπικά ως γηπεδούχος και ως φαβορί, μένει μόνο να το επιβεβαιώσει και στο γήπεδο. Στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, έχασε στα πέναλτι το τρόπαιο του Σούπερ Καπ Αγγλίας απέναντι στην Άρσεναλ, έχοντας ισοφαριστεί στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων της κανονικής διάρκειας από ένα σουτ που κόντραρε. Συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες ομάδες. Επίσης, προ ημερών, στην πρεμιέρα της στη φετινή Premier League, κυριάρχησε εκτός έδρας της Μπέρνλι και επικράτησε με 3-0. Δύο γκολ του Χάαλαντ και ένα του Ρόδρι ήταν εκείνα που έκαναν τη διαφορά, σε ένα ματς που απειλήθηκε ελάχιστα. Πλήγμα με Ντε Μπρούινε, τραυματίστηκε σχεδόν στο 20λεπτο του τελευταίου αγώνα και τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Θα μπει για επέμβαση ο Βέλγος μεσοεπιθετικός και λέγεται πως θα μείνει εκτός για περίπου 4 μήνες! Καλό… 2024, λοιπόν! Εκτός δίνονται, επίσης, ο στόπερ Ντίας, ο μεσοεπιθετικός Μπερνάρντο Σίλβα, διαθέσιμος ο Στόουνς. Φυσικά, στην Ελλάδα βρίσκεται κανονικά με την υπόλοιπη αποστολή και ο σούπερ σταρ αυτής της ομάδας, Έρλινγκ Χάαλαντ.

Η Σεβίλλη έκανε, στις 31 Μαΐου, απέναντι στη Ρόμα, ό,τι κάνει όταν βρίσκεται σε τελικό Europa League: Το σήκωσε! 1-1 στην κανονική διάρκεια (55’ αυτογκόλ Μαντσίνι / 35’ Ντιμπάλα) και το πήρε στη διαδικασία των πέναλτι, σηκώνοντας το 7ο ευρωπαϊκό τρόπαιο, σε 7 παρουσίες σε τελικό! Ασύλληπτο! Και κάπως έτσι έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μία σεζόν που μέχρι ένα σημείο της εξελισσόταν σε εφιάλτη. Δεν είναι απλό, άλλωστε, για μία τέτοια ομάδα, να συνηθίσει να παλεύει για την παραμονή. Η έλευση, όμως, του Μεντιλίμπαρ, της άλλαξε όλη την χρονιά. Όχι μόνο σώθηκε με άνεση, αλλά κατέκτησε το Europa League και αυτό είναι το «εισιτήριό» της για το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Πάντως, η σεζόν για τη Σεβίλλη ξεκίνησε με το αριστερό. Συγκεκριμένα, με εντός έδρας ήττα 2-1 από τη Βαλένθια, σε ένα αποτέλεσμα που δίχως αμφιβολία αποτέλεσε έκπληξη. Νέο πρόβλημα προέκυψε στην Ισπανική ομάδα, έμεινε εκτός αποστολής ο Φερνάντο (αμυντικός μέσος) λόγω ίωσης. Εκτός είναι, επίσης, ο μεσοεπιθετικός Γιανουζάι, οι στόπερ Μαρκάο και Νιανζού και ο Παστόρ (τερματοφύλακας).

Μάντσεστερ Σίτι – Σεβίλλη (22:00): Έχει σημαντικές απουσίες η Σίτι, αλλά έχει και την ποιότητα να τις ξεπεράσεις, να μην τις κάνει να φανούν, έστω και αν μιλάμε για την κλάση του Ντε Μπρούινε, του Μπερνάρντο Σίλβα, του Ντίας. Πάμε με ένα συνδυαστικό στοίχημα που πληρώνει καλά και μου αρέσει πολύ: Over 1,5 Μάντσεστερ Σίτι & Over 7,5 κόρνερ, στο 2.00.

About Stratos Konstantinou

Recommended for you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *