Προγνωστικά

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: «Κλάσικο» με φόντο τελικό

on

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης (22:00): Η μεγάλη ώρα… έφτασε! Το Final Four της φετινής Euroleague είναι γεγονός, με τους δύο σούπερ ημιτελικούς. Ο δεύτερος είναι το «αιώνιο» ντέρμπι της Ισπανίας, αφού η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τα clasico είναι πάντα ιδιαίτερα ματς. Ασχέτως τι έχει γίνει σε κανονική περίοδο τόσο της Euroleague, όσο και της Liga Endesa, εδώ τα πράγματα είναι αλλιώς. Η αλήθεια είναι ότι οι Καταλανοί έχουν χτίσει ένα δυνατό σερί απέναντι στη «βασίλισσα». Το σύνολο του Λάσο πανηγύρισε μόλις μία φορά φέτος κόντρα στους «μπλαουγκράνα» και αυτή ήταν στον τελικό του Σούπερ Καπ, που έγινε στην αρχή της σεζόν. Εκεί, η Ρεάλ είχε επικρατήσει 88-83, αφού πρώτα έκανε μία πολύ μεγάλη ανατροπή.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης (22:00): Από ‘κει και πέρα μέσα στη χρονιά, η Μπαρτσελόνα πήρε για τα καλά τον… αέρα της Ρεάλ. Μετράει μόνο νίκες, είτε τα ντέρμπι είναι σε ουδέτερο γήπεδο, είτε στις έδρες των ομάδων. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Γιασικεβίτσιους πανηγύρισε και τον πρώτο φετινό της τίτλο απέναντι στη «βασίλισσα». Ήταν ο τελικός του Κυπέλλου Ισπανίας, όπου επικράτησε 64-59. Στην Euroleague, οι Καταλανοί νίκησαν 93-80 στη Βαρκελώνη και αντίστοιχα 86-68 στη Μαδρίτη. Ίδια ήταν η εικόνα και στη Liga Endesa. Η Μπάρτσα πήρε το εκτός με 85-75, ενώ στη ματσάρα του «Παλάου» νίκησε στην παράταση 108-97. Στο αγωνιστικό κομμάτι, καμία από τις δύο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, οπότε αμφότερες θα είναι πλήρεις.

Είναι παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Αφενός γιατί είναι clasico και αφετέρου φυσικά γιατί είναι ο ημιτελικός της Euroleague. Μάλιστα, θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο και αυτό δεν δίνει προβάδισμα σε κάποιον. Πάμε στοίχημα με over 153,5 πόντους, που το βρίσκουμε σε απόδοση 1,82.

About Χριστοφής

Recommended for you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *