Προγνωστικά

Μπουλς – Μπακς: Δεν θα είναι εύκολο

on

Μπουλς – Μπακς (03:00): Μπαίνουμε στις τελευταίες ημέρες της κανονικής διάρκειας του NBA και όλοι ανυπομονούμε για την συνέχεια. Και αν ανυπομονούμε εμείς, σκεφτείτε οι παίκτες. Τα τελευταία παιχνίδια θα κρίνουν και την τελική κατάταξη, με άλλες ομάδες να καίγονται περισσότερο και άλλες όχι και τόσο. Στόχος όλων να είναι υγιείς μέχρι το τέλος και να μπουν στα κρίσιμα με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Μια ψυχολογία που δεν είναι η καλύτερη για τους δύο αντιπάλους. Οι Μπουλς υποδέχονται τους Μπακς στο Σικάγο, χρειάζονται μάλλον λίγο περισσότερο την νίκη, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Σήμερα το πρόγραμμα έχει αρκετά ματς, θα δούμε τα καλύτερα για το στοίχημα μας και πάμε να ξεκινήσουμε.

Μπουλς – Μπακς (03:00): Οι Μπουλς δεν μπορούν να κερδίσουν καλύτερες ομάδες από εκείνους και αυτό πλέον είναι σαφές. Έχουν ρεκόρ 2-19, όλη την σεζόν, με τις Top 8 ομάδες της λίγκας. Οι Μπακς είναι πρωταθλητές και πηγαίνουν στο Σικάγο να παίξουν για την νίκη. Οι Μπουλς, εδώ και καιρό, δεν έχουν την δυναμική και την φόρα που είχαν στην αρχή της σεζόν. Οι τραυματισμοί και οι απουσίες τους πλήγωσαν και έχουν χάσει και την ψυχολογία τους. Πλέον, λείπει μόνο ο Μπολ, αλλά δεν έχουν επανέλθει αγωνιστικά στο σημείο που ήταν πριν τους τραυματισμούς.

Οι Χιτ τους προσγείωσαν στο τελευταίο ματς τους, μετά από δύο δύσκολες νίκες που είχαν καταφέρει να πάρουν. Ο ΝτεΡόζαν είναι ο μοναδικός που είναι σταθερά καλός, κάνει εκπληκτική σεζόν, ενώ οι ΛαΒιν και Βούτσεβιτς τον βοηθάνε, χωρίς πάντως να είναι αρκετοί πολλές φορές. Μοιάζουν να δυσκολεύονται να κρατήσουν την ποιότητα τους και να βρουν λύσεις και από άλλους στο παρκέ, ενώ σίγουρα έχουν πρόβλημα με ομάδες με καλό ρεκόρ. Από τους Μπακς έχουν χάσει 3 φορές φέτος και αυτό τα λέει όλα. Στην βαθμολογία είναι στην 5η θέση της Ανατολής, με ρεκόρ 45-33, με 111.7 πόντους στην επίθεση και 111.4 στην άμυνα. Ακόμα τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει και έχουμε ανοιχτές υποθέσεις ως προς την τελική κατάταξη. Θα δούμε πως θα πάει η εβδομάδα, με τα 4 ματς που τους μένουν, με κανένα από αυτά να μην είναι εύκολο. Μετά τους Μπακς ακολουθούν Σέλτικς, Χόρνετς και Τίμπεργουλβς και οι Μπουλς θα έχουν πίεση, μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.

Μπουλς – Μπακς (03:00): Οι Μπακς δεν είναι σταθεροί. Πηγαίνουν από εντυπωσιακές νίκες σε ήττες και επανέρχονται από ήττες, σαν να μην συνέβη τίποτα. Είναι ένα χαρακτηριστικό τους που είδαμε όλη την σεζόν και δεν μπορώ να κρίνω αν είναι καλό ή κακό. Αυτή την στιγμή τους βρίσκουμε στην 3η θέση της βαθμολογίας, με ρεκόρ 48-30, με 115 πόντους στην επίθεση και 112 στην άμυνα. Η 2η, η 3η και η 4η θέση, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα κριθεί μεταξύ Σέλτικς, Μπακς και Σίξερς και δεν μοιάζουν να νοιάζονται ιδιαίτερα σε αυτή την φάση οι ομάδες. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το παραδέχτηκε ότι δεν κοιτάει την κατάταξη και απλά θέλει να μείνει υγιής μέχρι τα playoffs. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος απ’ όλους θα βγει στο παρκέ να χάσει.

Οι Μπακς είναι πρωταθλητές. Δεν κατάφεραν να κερδίσουν τους Μάβερικς, έχουν δύο σερί ήττες και η αλήθεια είναι ότι ψάχνουμε και εμείς ποιο πρόσωπο θα εμφανίσουν στο παρκέ. Είναι καλύτερη ομάδα από τους Μπουλς, όλη την σεζόν, αλλά και οι δύο αντίπαλοι, έχουν αστάθειες. Θα παίξει ρόλο η βραδιά που θα βρεθούν και οι δύο. Ο Αντετοκούνμπο είναι πολύ κοντά σε ένα ακόμα βραβείο MVP, με την σεζόν που κάνει και στο πλευρό του έχει τους Χόλιντεϊ και Μίντλετον. Δεν έχουν την πολυτέλεια ούτε οι Μπακς να παίζουν με απουσίες, αφού το βάθος τους δεν… αντέχει να λείπουν βασικοί ή ακόμα και να μην παίζουν καλά. Πάντως, έκαναν ακόμα μια προσθήκη λίγο πριν το τέλος, αφού υπέγραψαν τον Βιλντόζα, προσθέτοντας ακόμα μια λύση στα γκαρντ τους. Οι Μπακς, μετά τους Μπουλς, αντιμετωπίζουν Σέλτικς, Πίστονς και Καβαλίερς.

Θα πάμε στοίχημα με τον «άσο» των Μπουλς, με χάντικαπ +10.5 μαζί με Over 217.5 πόντους και απόδοση 1.94. Βάζουμε στην εξίσωση του αγώνα το κίνητρο των Μπουλς, που είναι λίγο μεγαλύτερο. Οι Μπακς είναι καλύτερη ομάδα συνολικά, αλλά θα μετρήσουμε ότι ούτε εκείνοι είναι στα καλύτερα τους και ίσως πάνε σε μια διαχείριση μέχρι το τέλος. Θα ανεβάσουμε το Over, με δύο καλές επιθετικά ομάδες και περιμένουμε ένα ματς, με άγρια ομορφιά.

About Χριστοφής

Recommended for you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *