Προγνωστικά

Ρόμα – Φέγενορντ: Για να γράψουν ιστορία

on

Ρόμα – Φέγενορντ (22:00): Ποια θα είναι η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει τη νεοσύστατη διοργάνωση του Europa Conference League; Ρόμα και Φέγενορντ τα λένε στα Τίρανα της Αλβανίας στο μεγάλο τελικό, με τη Ρόμα να διεκδικεί το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο και τη Φέγενορντ το τέταρτο. Οι Ρωμαίοι φτάνουν για 3η φορά στην ιστορία τους σε ευρωπαϊκό τελικό. Ηττήθηκαν το 1983-84 στα πέναλτι από τη Λίβερπουλ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών στο «Ολίμπικο» και το 1990-91 σε διπλό τελικό από την Ιντερ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Τώρα έχουν τον μίστερ… τίτλο στον πάγκο τους. Ο Ζοσέ Μουρίνιο ξέρει πολύ καλά από τελικούς.

Για τη Φέγενορντ είναι ο τέταρτος τελικός. Και τι έχει κάνει στους τρεις προηγούμενους; Τους έχει κατακτήσει όλους. Πήρε το Πρωταθλητριών το 1970, ενώ έχει πανηγυρίσει το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ τόσο το 1974 όσο και το 2022. Είκοσι χρόνια μετά είναι και πάλι σε τελικό, διεκδικώντας ακόμα ένα τρόπαιο. Η Φέγενορντ έφτασε στον τελικό ως αήττητη σε όλη της την πορεία στη διοργάνωση. Σε 12 ματς έκανε τέσσερις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Στο μοναδικό ματς μάλιστα που δεν σκόραρε ήταν στον ημιτελικό με τη Μαρσέιγ στη Μασσαλία. Αλλά το 0-0 της ήταν αρκετό για να τη στείλει στον τελικό. Έχει σημειώσει 28 γκολ στη διοργάνωση, με τον Ντέσερς να έχει δέκα και τον Σινιστέρα άλλα έξι.

Ρόμα – Φέγενορντ (22:00): Η Ρόμα είδε τον Έιμπραχαμ να σημειώνει εννιά γκολ σε όλη την πορεία και άλλα 17 στη Serie A. Σε αυτόν θα στηρίξει την επίθεσή της και στον τελικό, αναζητώντας το πρώτο της τρόπαιο γενικά μετά το 2008, όταν είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ιταλίας απέναντι στην Ίντερ με 2-1. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Μκιταριάν, ο οποίος είχε μείνει εκτός για έναν μήνα. Επιστρέφει ο Σμόλινγκ στο κέντρο της άμυνας. Πλήρης θα παραταχτεί στον μεγάλο τελικό η Φέγενορντ.

Πιθανές ενδεκάδες: Ρόμα: Ρούι Πατρίσιο – Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιεθ – Κάρσντορπ, Κριστάντε, Ολιβέιρα, Ζαλέφσκι – Πελεγκρίνι, Μκιταριάν – Εϊμπραχαμ

Φέγενορντ: Μπάιλοου – Χέιρτραουντα, Τράουνερ, Σενέσι, Μαλάσια – Αουρσνες, Τιλ, Κόκτσου – Νέλσον, Ντέσερς, Σινιστέρα

Η εκτίμηση για το στοίχημα: Έχω πολύ μεγάλη εκτίμηση στον Ζοσέ Μουρίνιο σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Είναι άνθρωπος… φτιαγμένος για τελικούς, το έχει αποδείξει όπου κι αν βρέθηκε. Και στην προβληματική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο. Δεν βγήκε τυχαία το Special One. Η Ρόμα έπαιζε μέχρι πρόσφατα, η Φέγενορντ προετοιμάζεται περισσότερο καιρό για τον τελικό. Αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλύτερο να έχεις ρυθμό. Θα πάμε στοίχημα με νίκη της Ρόμα σε απόδοση 2.27.

About Χριστοφής

Recommended for you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *